Ligging

Het chalet ligt aan de rand van het vakantiedorpje Breiten, op een zonnige plek onderaan de Riederalp.
Breiten is een rustig dorpje (geen doorgaand verkeer) met een restaurant, een zwembad, een tennisbaan en de mogelijkheid tot een gezondheidskuur.

Direct vanuit de woning is het mogelijk een aantal prachtige wandelingen te maken.
Voor het boodschappen doen ga je naar Mörel, beneden in het dal. Daar vind je o.a. een supermarkt, drogist, kapper, wasserij, bank, VVV, alsook restaurants en het station op ± 10 min.lopen vanaf de woning.
Vanuit Mörel gaan er twee kabelbaantjes naar de Riederalp (Aletschgletscher). Wat verder stroomopwaarts zijn nog meer kabelbanen.

Met de trein of met de auto ben je zo in Brig (9 KM), een gezellig stadje met allerlei winkels, terrassen, bezienswaardigheden en donderdags de regionale markt. Vanuit Brig kun je zo via de Simplonpas Italië in.

In de omgeving is op sportief gebied van alles te doen. Behalve skiën en snowboarden in het winterseizoen kun je deltavliegen, paragliden, canyoning, rafften, inline skaten, golfen (op 2100 m. hoogte) en natuurlijk wandelen, zwemmen en mountain-biken.

In de regio kun je bijvoorbeeld wijnproeven, de Gorges du Trient bekijken, het Lac souterrain of de Eisgrotten bezoeken.

Met de kinderen kun je naar Happyland of Aquapark of naar Leukerbad, een thermenbad hoog in de bergen.

's Zomers zijn er in Sion, Saas Fee of Ernen vaak muziekfestivals.

Lokaal zijn er vele regionale(kanton) musea.

Ontwerp, techniek en realisatie: Dutchbrite BV Powered by Web-OS ®